ⓘ Suresh Oberoi

                                     

ⓘ Suresh Oberoi

Suresh Oberoi – indyjski aktor. Ojciec bollywoodzkiego aktora Vivek Oberoi. W 1987 roku dostał National Film Award dla najlepszego aktora drugoplanowego.

                                     

1. Wybrana filmografia

  • Shirdi Sai Baba 2001
  • Gadar: Ek Prem Katha 2001
  • Pyaar Tune Kya Kiya. 2001 – p. Jaiswal
  • Moksha: Salvation 2001 – p. Sehgal ojciec Vikrama
  • Soldier film 1998/II – Pratap Singh
  • Socha Na Tha 2005 – p. Oberoi ojciec Viren
  • Parinda 1989 – Abdul Khan
  • Talaash: The Hunt Begins 2003 – Babu ojciec Arjuna
  • Mirch Masala 1985 - Mukshi
  • Dal: The Gang 2001 – Bhaktavar Singh/Major Balwant Sahni
  • Lajja 2001 – ojciec Raghu
  • Hum Ho Gaye Aap Ke 2001 – p. Oberoi
  • Raja Hindustani 1996 – p. Sehgal ojciec Aarti
  • Deewangee 2002 – p. Bhullar, Public Prosecutor
  • 23rd March 1931: Shaheed 2002 – Gaoler Chaddha
  • Karma, Confessions and Holi 2006 – Shekhar
  • Asoka Wielki 2001 – głos w prologu
  • Sautela 1999
  • Safari 1999 – Ajit Aggarwal
  • Kaala Patthar 1979 – oficer
  • Khauff 2000 – p. Singhania
                                     
  • Rebeliant. W rolach głównych Smita Patil, Naseeruddin Shah, Om Puri, Suresh Oberoi i Deepti Naval. Gudżarat. Lata 40 - te. Czasy jeszcze kolonialne. W okolicach
  • Raj Babbar Pratap mąż Shanti Anant Mahadevan Havaldar Sawant Suresh Oberoi inspektor Saini Annu Kapoor Manishbhai Harishbhai Soda Waterbottle
  • jak ją widzą, co myślą o jej charakterze. Tymczasem ojciec Virena Suresh Oberoi ma dość beztroskiego stylu życia syna. Wróciwszy ze studiów w Ameryce
  • thriller z 1994 roku. W rolach głównych Ajay Devgan, Akshay Kumar, Suresh Oberoi Aruna Irani i Karisma Kapoor. Reżyseruje Sandesh Kohli. Muzyka duet
  • odniesienia do filmu Streets of Fire. Kiedy oficer policji Gaga Singh Suresh Oberoi spotyka po raz pierwszy Mahesha Deshmukha Anil Kapoor jest poruszony
  • głównych Amitabh Bachchan, Rishi Kapoor, Rati Agnihotri, Kader Khan, Suresh Oberoi i Puneet Issar. Akcja dzieje się w środowisku kulisów, tragarzy na dworcu
  • Kapoor Aarti Johnny Lever przyjaciel Rajego Mohnish Behl Jai Suresh Oberoi p. Sehgal ojciec Aarti Kunal Khemu Rajnikant dla Aamir Khan Aamira
  • hodowli koni wyścigowych, czuje się nierozumiany przez swego ojca Suresh Oberoi Odrzucając jego pogoń za pieniędzmi studiuje prawo, aby móc walczyć
  • Ayesha Takia i Vivek Oberoi Film był nagrywany w Brazylii i Dubaju. Sunny Deol Munna Shahid Kapoor Raja Rahul Vivek Oberoi Luckee Ayesha Takia
  • Kappu Raghunath, Coal miner Poonam Dhillon Raghunath s daughter Suresh Oberoi oficer marynarki Iftekhar p. Singh Vijay s dad Sanjeev Kumar