ⓘ Monika Niemczyk

                                     

ⓘ Monika Niemczyk

Monika Niemczyk, właściwie Danuta Niemczyk – polska aktorka filmowa.

Jest córką skrzypka Wacława Niemczyka, siostrą malarza Krzysztofa Niemczyka i bratanicą aktora Leona Niemczyka.

                                     

1. Wybrana filmografia

  • 1977 Wodzirej Irenka
  • 1974 Najważniejszy dzień życia uczennica Majka, w odc. 6. Broda
  • 1997 Klan Teresa, przyjaciółka Moniki
  • 1980 Cham Franka, żona Pawła
  • 1999 Córy szczęścia madame w domu publicznym
  • 1982 Bluszcz Kinga Wilczewska
  • 1972 Diabeł zakonnica
  • 1991 Diabły, diabły matka Małej
  • 2019 Mowa ptaków Nauczycielka biologii
  • 2006 Kto nigdy nie żył matka Marysi
  • 1987 Łuk Erosa Jadwiga Ciąglewiczowa
  • 2005 Podróż Niny Marta
  • 1973 Na niebie i na ziemi Krystyna Grela, żona Zygmunta
  • 1980 Z biegiem lat, z biegiem dni. Misia Chomińska, córka pani Janiny
                                     
  • Wacława: aktorki Moniki Niemczyk i artysty Krzysztofa Niemczyka Jak sam twierdził, był sześciokrotnie żonaty. Według jego córki Moniki Misiejuk, która
  • aktorki Moniki Niemczyk bratanek Leona i Ludwika Niemczyków Krzysztof Niemczyk urodził się w rodzinie muzyków skrzypka Wacława Niemczyka i Danuty
  • Anna Majcher Ewa Henryk Talar Henryk Małecki, brat Jana, major SB Monika Niemczyk aktorka Wanda Joanna Trzepiecińska aktorka Iwona Stan strachu w
  • wypędzić obcych. Justyna Ciemny - Mała Danuta Szaflarska - Wiedźma Monika Niemczyk - matka Małej Jerzy Łapiński - ksiądz Krzysztof Plewka - nauczyciel
  • kobieta bierze urlop, aby spełnić swe marzenie i napisać książkę. Monika Niemczyk jako Kinga Wilczewska Jan Englert jako Andrzej Tadeusz Huk jako
  • Stroiński, Włodzimierz Matuszak, Elżbieta Kijowska, Stanisław Elsner, Monika Niemczyk Anna Tomaszewska, Bronisław Opałko, Paweł Jakub Korombel. Spektakle
  • Fronczewski major Zygmunt Grela Andrzej Chrzanowski major Janusz Horycki Monika Niemczyk Krystyna Grela, żona Zygmunta Gustaw Lutkiewicz major Marcin Kosowicz
  • Orzeszkowej o tym samym tytule. Piotr Szczepanik Paweł Kobycki Monika Niemczyk Franka, żona Pawła Barbara Rachwalska Awdacja Helena Kowalczykowa
  • Linde - Lubaszenko Andrzej Malec Stanisław Michalski Bohun, major UB Monika Niemczyk Marek Obertyn Józef Onyszkiewicz Sławomir Orzechowski Bronisław Pawlik
  • Bogołembski Feluś, syn Miechowskich Maria Probosz dziewczyna Ciąglewicza Monika Niemczyk Jadwiga Ciąglewiczowa Wystąpili także: Arkadiusz Orłowski uczestnik
  • Anna Radwan - Gancarczyk Magdalena Popławska Anna Radwan - Gancarczyk Monika Niemczyk Andrzej Chyra Wojciech Kalarus Marek Kalita Zygmunt Malanowicz Adam
  • 1985, przygotowanego przez nowy zespół wykonawców: Agnieszka Mandat, Monika Niemczyk Grażyna Trela, Marian Dziędziel i Tadeusz Huk na krótko również Teresa